Как се пише: каишка или кайшка?

Правилно е да се пише каишка, мн.ч. каишки. Каишката на часовника е изработена от изкуствена кожа. На кучето не му трябват скъпи каишки и поводи – важно е стопанинът да го обича и да се грижи за него.